България и FIABCI – бъдещо развитие и добри практики

FIABCI и България

На 25.05.2017 г. по време на Генералната асамблея на Международната федерация по недвижими имоти FIABCI, състояла се в Андора, Асен Македонов – член на УС на НСНИ и предходен председател на ФИАБЦИ-България бе избран за Световен Президент на FIABCI с мандат май 2018 – май 2019 година, съобщи настоящия председател на Националното сдружение за недвижими имоти – инж. Ирена Перфанова.

FIABCI е основен съветник в сферата на недвижимите имоти към Икономическия съвет на ООН и партньор на UN-Habitat по програмата за имплементирането на Sustainable Development Goals и новата Urban Agenda. Очаква се организацията да започне активна работа с общините на големите населени места в различни държави.

Избирането на Асен Македонов, дава надежда на бранша за бъдещо развитие и налагане на добри практики,  които от много време насам  Националното сдружение за недвижими имоти се опитва да регламентира.

На 26-28 май 2017 г. в Андора се проведе и Световния конгрес на FIABCI, който беше посветен на устойчивото развитие и тенденциите в архитектурата и устройството на градовете. Конгресът беше открит с представянето на световноизвестния френски архитект Жан Нувел, който говори за „Чувствителните сгради“ и тенденциите в архитектурата те да стават все по-тънки и по-високи.

Мисията на международната федерация за недвижими имоти FIABCI

е да предоставя достъп и възможност на професионалистите в областта на недвижимите имоти да придобиват  знания и квалификация, обмен на информация и провеждане на международен бизнес.
Създадената през 2003г., ФИАБЦИ-България, се счита за едно от най-силните европейски звена на международната федерация по своята активност и креативност.
Основни цели на организацията са създаването на местни и международни бизнес контакти, въвеждането на добри международни практики на българския пазар, промотиране на България като дестинация, представителност на страната в ежегодните европейски и световни конгреси на FIABCI, както и на международните изложения за имоти, строителство и инвестиции.

Повече за ФИАБЦИ-България може да прочетете ТУК.

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.