Решили сте да закупите или продадете имот?

Решили сте да закупите имот? Има две основни предпоставки в процеса на покупка на жилище, с които е нужно да сте наясно: с вашите възможности и с необходимостта ясно да дефинирате целите си. Разбирането на причините поради, които искате да купите недвижим имот ще ви помогне да определите какъв имот точно искате и в крайна сметка ще ви отведе до желания резултат. Трябва предварително да определите и начина на покупка. Ще ползвате ли кредит от банка или ще сами ще финансирате покупката на вашия дом. Ако ползвате заем – какъв е размера на сумата, която може да си позволите? Имате ли предварително одобрение от банка? Какви месечни вноски може да поемете да заплащате така, че да не са ви в тежест?
Ако продавате недвижим имот възникват още въпроси. Много собственици на имоти правят грешка допускайки повече от един брокер да предлага имота им. Мислят си, че така създават конкуренция между купувачите. Всъщност създават конкуренция между брокерите. В крайна сметка биват притискани, имота изглежда неадекватно в медиите, защото се рекламира на различни цени, дори с различна квадратура или на различен етаж. Купувачите се чувстват объркани.
Избора, който ще направите е много важен. Добрия брокер ще ви спести много време. Времето и информацията нямат цена. Всеки професионалист разполага с информация, която вие няма как да знаете. За съжаление все още има агенти, които считат, че несподелянето на важна информация е добър начин за манипулация. Манипулация насочена от „колеги“ към колеги, от „колеги“ към клиенти.
Това е една много лоша практика, която ние АБСОЛЮТНО НЕ ТОЛЕРИРАМЕ. Мина времето, когато хората нямат достъп до информация. Ние всички сме потопени в море от информация.

Може би първата и най-важна стъпка е вземане на решение как ще подходите към търсенето на вашия дом!
С КОЙ ще работите? На КОГО ще се доверите? КАК ще работите с брокера когото изберете?

Един професионалист ще:
– фокусира вниманието си върху тези Ваши решения, които отговарят на Вашите нужди;
– ще преговаря за Вас и ще защитава Вашите интереси;
– ще помага за решаване на евентуално възникнали спорове във Ваша полза и за ваше удовлетворение;

Най-добрия начин за защита на интересите както на купувачите, така и на продавачите, е подписването на договор между тях и посредника им. В договора следва ясно и точно да бъдат дефинирани задълженията и услугите, които ще получите от агенцията за недвижими имоти. Не сте длъжни да подписвате договор, който не ви е ясен, за който не са ви разяснени включените права и задължения на агенцията за имоти и вашите такива към нея. Може да поискате да добавите нещо в него, може да искате се консултирате с ваш адвокат преди това. И това е напълно естествено и правилно.

Пожелавам успех на всеки от вас решил да предприеме тази важна крачка – да купи или продаде имот!

 

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.