Джон Мейфилд в България. Обучение на Американската Асоциация на Реалторите / NAR /

Джон Мейфилд в БългарияОпитът на световния лидер  в бизнесът с недвижими имоти Джон Мейфилд беше споделен в България. Днес приключи двудневното обучение по инициатива на НСНИ в лицето на г-жа Ирена Перфанова, председател на Управителния съвет на Национално сдружение недвижими имоти.

Целта на 2-дневния курс за дезигнацията ABR® е да създаде основата за придобиване на умения и ресурси с цел подпомагане на професионалистите в сферата на недвижимите имоти да работят успешно като представители на купувача.

Благодаря за поредното полезно обучение, което бе проведено от НСНИ. Усилията в тази посока са изключително полезни за всички професионалисти.

Джон Мейфилд многократно обърна внимание на това, колко е важно брокерът да предоставя реалистична и вярна информация относно пазара на недвижими имоти на своите клиенти. Експертът даде отговори как се формира взаимоотношение за посредничество с купувачи и продавачи на имоти, като изтъкна че клиентът трябва да бъде сигурен и защитен при покупката на имота си.

Според проучване в САЩ на това как купувачите оценяват услугите на брокера:

  • клиентите споделят, че са се чувствали защитени в преговорите за покупката или продажбата на имота си;
  • хората отговарят, че брокерът им е помогнал да вникнат в дълбочината на процеса за покупката или продажбата на собствения им дом;
  • анкетираните споделят, че брокерът с когото са работели им е обърнал внимание на недостатъци, които те като купувачи не са били забелязали при провеждане на първоначалния оглед;

Купувачите на имоти намират своя брокер най-вече чрез препоръка. Ето защо, изключително важно е брокерът да бъде лоялен с клиентите си и да предлага професионална услуга на високо ниво. Изтъкната бе и важната роля на представителството на брокера – договорните отношения между клиент и брокер, ексклузивното представителство и ролата на доверителната функция на посредника.

Ако Вие искате да купите имот е важно да знаете:

  • че истинския професионалист ще следи стриктно да защити Вашия интерес;
  • че ще търси и ще намери точното жилище или друг имот за вас на добра цена;
  • че ще води преговори за Вас и ще пази вашата конфиденциалност;
  • че ще сподели с вас за недостатъци, които вие ще пропуснете да забележите в имота защото брокерът има опит;
  • че ще ви помогне при финансирането за покупката на имота, ако ви е нужен кредит от банка;

Образованост, постоянно повишаване на компетентностите и опит – това са ключовите фактори за да има уважение към професията на брокера. Нека си пожелаем в България уважението на клиентите към нашата професия постоянно да се повишава като следствие на все по-качествените услуги, които професионалистите предлагат.

 

 

 

 

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.