Мираж ли е Езерото Панчарево

Красивото езеро Панчарево е място за отдих и разходка за столичани. Панорамната пътека (екопътека „Панчаревско езеро„) е една от първите прокарани туристически алеи в Лозенската планина през 50-те години на миналия век. Наскоро алеята над езерото беше асфалтирана. Така нареченото „Вело трасе около панчаревското езеро“ е разделено на четири части.
– Axis_1 – през озеленената част на Самоковско шосе по съществуваща пешеходна алея;
– Axis_2 – асфалтовата настилка до Гребната база;
– Axis_3 – еко трасе след Гребната база;
– Axis_4 – последният участък от трасето с рехабилитация на асфалтобетоновата настилка.

Общата му дължина е 7500 м, изградени са 6200, остават 1300 м. Изпълнител е „Калистратов Груп“. Автор на проекта е “ Обединение ТПП -2014″. Инвеститор е Столична община.

Проектантът инж.Живка Зюмбюлева, управител на „Рутком проект“, автор на пътната част на проекта подробно и красиво е обяснила как всичко ще бъде направено.

Axis_1 – Велосипедната алея минава през паркова част и не и е отредено специален УПИ, затова настилката в първия участък само се стабилизира с дебелина 20 см, за да не се наруши парковата среда.
Axis_2 – Минава през ВЕЦ „Кокаляне“. Предвидено е преасфалтиране на трасето в най-лошите участъци и изкърпване в по-добрите. Също така и поправка на съществуващата подпорна стена в участъците на срутищата. По проекта е предвидено фрезоване 4 см, полагане на биндер – изравнителен пласт, и плътен асфалтобетон – износващ пласт с дебелина 4 см.
Axis_3 – Това трасе от алеята е преди стената на Панчаревското езеро – страна изток (с. Герман). Трасето следва съществуващото платно от разбита трошенокаменна настилка.Там е изключено автомобилно движение. Предвидена е рехабилитация на трасето със стабилизация, поправка на подпорната стена и ограничаване към езерото с водещи ивици. Габаритът на този участък не позволява разширение и се изпълнява с ширина 3 метра.
Axis_4 – Това е съществуващата асфалтова настилка – до началото на стената. Предвидено е преасфалтирване и поправки на подпорната стена и водещите ивици от страна на езерото. Габаритът тук също е 3 метра и е разрешен само за велосипедно и пешеходно движение.

КОЙ КОНТРОЛИРА РАБОТАТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ?

КОЙ ПРИЕ ТОВА:

Панчаревско езеро
Панчаревско езеро
Панчаревско езеро
Алея Панчарево
Алея Панчарево
Алея Панчарево
Алея Панчарево
Алея Панчарево
Алея Панчарево
Схема алея Панчарево

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.