Градските тоалетни и сградите

Толкова пари се усвоиха по разни Европейски програми – строиха вълнообразни булеварди…Цариградско шосе е като коловоз на Орлов мост, движението е на релси и се случва със затаен дъх. Но не само това…
Не можаха годпода управляващите да построят градски тоалетни и това си е. За толкова години демокрация картинката е грозна. Ето, например на последната спирка на автобус 306 в столичния квартал Младост храсталаците са превърнати в тоалетна. Хартийки, боклуци и разни други естествени отпадъци са навсякъде. То не са виновни шофьорите. Какво да правят хората? В храстите е хем натурално, хем като кучетата – територията е маркирана. В Борисовата градина направо е страшно да влезеш в някоя от химическите тоалетни. Другаде просто липсват. Имаме си обаче МОЛОВЕ с тоалетни. Това е. Били сме Европейци…глупости!
В центъра на София, кофите преливат като шупнала пяна…и е толкова романтично.
А сградите, ах какви красиви сгради, са занемарени и разпадащи се. Иначе фасадите на централните улици са лъскави. Няма спор.
Като се замисля, че центъра не е София, а София не е България ми става наистина тъжно. То и хората, гледам ги – намръщени, огрижени, сиви. А днес се навършват 141 години от обесването на Васил Левски. Ще отидат да се поклонят господа управляващите, ще гледат в земята и гордо ще ги дават по телевизията как отдават почести. Няма вече хора като Апостола. За жалост.

Центъра на град София, ул. Иван Вазов

Центъра на град София, ул. Иван Вазов


Център-град София

Център – град София


Квартал Младост - последната спирка на рейс 306

Квартал Младост – последната спирка на рейс 306


Квартал Младост - последната спирка на рейс 306 е превърната в тоалетна

Квартал Младост – последната спирка на рейс 306 е превърната в тоалетна

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.