Начинът за правилно отдаване на недвижими имоти под наем

Притежаването на недвижими имоти е сигурен начин да си осигурите добри доходи. Съществуват различни причини, поради които вие не искате да ги продавате, особено заради огромният спад в цените заради рецесията на пазара. Все пак, тези недвижими имоти могат да бъдат отдавани под наем, вместо да стоят празни и да генерират единствено разходи за данъци и поддръжка. До този момент не сте се занимавали с подобен вид бизнес и не знаете как точно да навлезете в пазара на недвижимости. Следващите отговори на най-задаваните въпроси и съвети от портала за недвижими имоти под наем Imotifree.bg ще ви въведат в света на рентиерите:

Какво да направя, за да отдам своите къщи / апартаменти под наем?

Първото нещо, което трябва да направите е атрактивното и правилно представяне на вашите недвижими имоти. Съществуват различни начини да направите това, като те ще бъдат обсъдени в редовете по-надолу.

Направете малко пресмятания

Изчислете потенциала си за печалби, ако планирате да отдадете своите недвижими имоти под наем. Извадете разходите за данъци, за евентуални наложителни ремонти и други, за които предполагате, че могат да изникнат с времето, от приходите, които ще получавате от наемателите ви. Така ще знаете приблизителната сума, която всеки месец ще ви се получава като печалба от бизнеса ви. Добре е да направите една по-обстойна проверка за цените на наемите във вашия район, на имоти, които са с приблизителни характеристики на вашите. Така може да придобиете по-реална представа за средните стойности, които да ви послужат като база за изчисленията на прихода, който може да очаквате. Разбира се, бъдете готови и на леки отстъпки от цената, ако вашите недвижими имоти вече са на пазара от около месец, а липсва реален интерес към тях.

Действайте като професионалисти

Много често, когато един човек няма опит в отдаването на недвижими имоти под наем, той се насочва към брокер. Това обикновено е свързано с допълнителни разходи, които в голямата част от случаите могат да се спестят. Агентите ви вземат комисионна за нещо, което и самите вие можете да направите, като единственото нещо, което ще трябва да платите е собственото си време. Вече има толкова много информация в интернет и сайтове където можете да публикувате обявите си, че наемането на посредник е напълно безсмислено. Изгответе професионално обявите си! Впишете колкото се може повече подробности за имота, като разположение, удобства на квартала, има ли удобни спирки на градския транспорт, екстрите на жилището и така нататък. Добавете възможно най-много снимки, защото те са основата на привличането на клиентите. Обяви без снимка се приемат несериозно, а и много от потенциалните клиенти смятат, че по този начин наемодателите се опитват да скрият недостатъците на своите недвижими имоти. Много добра идея е да направите видео представяне на вашите къщи и апартаменти, един вид като виртуална разходка. Това винаги прави добро впечатление, най-малкото заради вложеното старание от ваша страна.

Подберете наемателите

Като наемодател, вие със сигурност ще се сблъскате с много и различни типажи хора, които ще търсят жилище. Важно е да успеете да направите реална преценка, тъй като последиците от недобросъвестните наематели могат да бъдат доста неприятни и свързани с големи разходи за оправяне на последиците от тяхното пребиваване.

Рекламирайте ефективно вашите недвижими имоти под наем

Поставете рекламата на вашите имоти в местните вестници, но наблегнете повече на интернет, защото това е начинът да достигнете до много повече потребители. Не забравяйте да напишете и цената и очакваните наематели (например ученици, студенти, семейства, мъже, жени и така нататък). Оповестете вашите намерения за отдаване на недвижими имоти под наем и на вашите близки и познати, тъй като това е един доста добър инструмент за намиране на наематели, които в повечето случаи са доста съвестни и ще пазят вашите жилища, като свои.

Статията ни изпратиха от Imotifree.bg, за което благодарим. Не се колебайте да посетите сайта!

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.