Тротоар в София. Кога пешеходните алеи у нас ще станат като европейските?

Тротоарите в град София - пешеходни алеиМного се пише напоследък за Проекта за разширение на метрото в София. Много е хубаво това. Наистина. Трябва да се строи.
А аз се питам – дали някой ще се погрижи да оправи тротоарите покрай булевардите и улиците в столицата? Не само покрай входа и изхода на метростанциите, ами по принцип?
Пешеходните алеи не засягат само столичани…важни са за всеки град и населено място в страната ни.
На столичния булевард Александър Малинов например, където усилено се копае и строи бъдещото метро, хората са принудени да ходят направо в калта и прахоляка. Да не ви разправям какво става като завали дъжд. Подобието на алея за пешеходци,това което се нарича ТРОТОАР, всъщност е една ивица широка около един метър, по средата на която „елегантно“ са разположени лампите за улично осветление. Тротоар няма.
Не, че българския народ не е почти „опиянен“ от родните политици…но и да ходи на зиг-заг…
То това май е част от лицето на столицата, забележимо е. Не само на булевард Александър Малинов. На доста места. Прави впечетление. Не само вечер, когато светнат лампите. По принцип. Въобще.
Е, има и хубави тротоари…но те са основно в центъра на столицата покрай главни булеварди и улици. В жилищните квартали между блоковете, алеите за пешеходци на практика липсват.Булевард България
Булевард България -Площад Ручей
Пред Александровска болница - ул. Св.Георги Софийски

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.