Прохлада в летните жеги в Природен парк Витоша

Вероятно в света има много прелести, стотици красиви кътчета, сгради, градове, държави. Но аз обичам България, обичам моя град София! Не, това не е просто обич. Това е връзка подобна на пъпната връв, която свързва бебето с майката. Толкова здраво съм вързана за моята родина, че не мога да мисля, че мога да бъда далеч от дома за повече от 3 – 4 седмици. След този период ме обхваща ужасна меланхолия. Започват да ми липсват всички тротоари, въздуха, миризмите, хората, родната реч…Обзема ме носталгия за душата и сърцето на моя град с всичките му недостатъци, за които ме боли защото знам, че всичко започва от теб и от мен.

Ако ТИ днес не си изхвърлиш боклука през стъклото на колата това е повод за радост! Ако някоя празна опаковка от вафла се мотае в краката ти и ТИ се наведеш и просто я прибереш за да не грози улицата – това е повод за усмивка в душата ТИ! Гъдел от щастие!

Отсъствам ли, започва да ми липсва и Витоша.

Витоша е мястото където всяка тревичка, всеки бор, всяко дърво ме зарежда с енергия. Обичам шума на буболечки, жуженето на насекомите във въздуха, паренето от бодличките в храстите, камъчетата с различни размери по пътеките, ароматите на билките изпълващи дробовете ми…и слънцето.
Планината се намира в непосредствана близост до София. Зелени поляни, дебели сенки за отдих под дърветата, десетки пътеки водещи към различни места…
Обичам хвойните, клековете,смърчовете, всичките дървета и черните боровинки в подножието на Черни връх. Обичам чая в хижите, без значение дали е лято или зима. Обичам студената изворна вода от чешмите и дървените мостчета, които срещаме докато вървим по алеите. Обичам усещането за полет когато хладния вятър се закача с косите ми…общо взето, ако трябва да бъда делова-влюбена съм в природата.

Нашата забързана столица, с много шарени коли и хора, с дим и шумотевица е в непосредствена близост до един друг свят. Свят, който отнема стреса на забързания град  и зарежда сетивата  с жива енергия…Далече от многото бързи делници, в място без въпроси и отговори.

Къде ще отидете следващия уикенд?
Витоша - планината
Дървена пътека в планина Витоша
Витоша отгоре
Витоша
Делтапланер на Витоша
Природата
Природен парк Витоша

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.