Имате ли въпроси свързани с имоти? Намерете отговор в ceb.bg

Чудите ли се какво е нужно за да изповядате сделка за покупко-продажба на недвижим имот? Имате ли въпроси свързани с имоти? Питате ли се как да решите въпросите касаещи проблеми с етажната собственост? Имате ли въпроси относно делба на имот или проблеми относно собственосста на недвижим имот? Знаете ли как става продажбата на един недвижим имот, какво се случва ако имота е ипотекиран?  Имате ли въпроси относно процедурите при прехвърляне на имот от един собственик (продавач) на друг собственик (купувач)?

Отдавна се каня да напиша тази статия. Не само защото сайта, в който може да откриете отговори на всички ваши въпроси е единствен по рода си в публичното пространство като концепция, но и защото предоставя на потребителите си висококвалифицирани съвети и конкретни отговори на различни въпроси свързани с недвижимата собственост.

В ceb.bg освен възможността да зададете конкретен въпрос и да получите отговор, може да следите и рубриките за полезни съвети  – за апартамнта, офиса, земята, кредитите, банките, ипотеките. Ще научите как най-изгодно да продадете или купите жилище, какво трябва да знае купувача, какви грешки при покупко-продажба да не правите.

В рубриката новини ще откриете последните новости свързани с имоти.

Например: В момента е подготвен за внасяне в Народното събрание Проектозакон за дейността на брокерите, като основните акценти в него са насочени към идентификация и регистрация на посредниците при сделки с имоти. Засегнато е и изискването за профисионална квалификация на брокерите, с цел да се защитят интересите на хората, които ползват услугите на агенция за имоти или брокер.  Целта на законопроекта е създаване на камара на брокерите, в която ще се поддържа публичен регистър на всички посредници при сделки с недвижими имоти – и физически лица (брокери) и юридически лица (агенция за имоти). Ще бъде въведена задължителна застраховка „професионална отговорност“ в защита на потребителите на брокерски услуги.  От съществено значение е да се отбележи и въвеждането на задължителни правно-договорни отношения между брокер/агенция/адвокат и клиент (продавач или купувач).

Какво мислите по въпроса? Дали Проектозакона няма просто да елиминира малките агенции с цел да се създаде монопол от голямите? И къде отива клиента – при брокера или при агенцията?

От всичките ми срещи с хора те споделят, че търсят човека. Обикновенно след препоръка те отиват при конкретен професионалист. А вие как мислите?

В ceb.bg на вашите въпроси отговарят именно такива професионалисти, които застават с лицата си пред вас. Собствениците на сайта постоянно привличат професионалисти от бранша – брокери, адвокати, архитекти, инжинери, застрахователи, специалисти в различни сфери свързани с покупко -продажба и управление на имоти.

В ceb.bg ще откриете полезна информация и анализи за минали и бъдещи периоди на динамичния пазар на недвижима собственост и бизнес климат в страната. В рубриката за дискусии може да прочетете и коментирате важни теми за собствеността – какви са разходите при закупуване на имот, каква е таксата за вписване в Имотния регистър, за  данъците, за нотариусите, за комисионната, за това какъв е жизнения цикъл на един имот. Ще откриете интересни дискусии за цените на имотите и имотните измами, ще прочетете статии за жилищата, за офисите, магазините, парцели и земеделски земи.

Намерете отговор или задайте въпрос за недвижим имот в ceb.bg!

Най-четени публикации за имоти:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.